5 dingen die u moet weten voordat u uw dak vervangt

  • by
Dak

1. Kijk rond

Sommige dakdekkers maken zich niet veel zorgen over de klanttevredenheid, omdat het vervangen van een dak een taak van om de paar decennia is, wat betekent dat ze niet op terugkerende klanten hoeven te rekenen. Bovendien kiezen veel huiseigenaren (ten onrechte) hun dakdekker grotendeels op basis van prijs, en veel dakdekkers huren werknemers met lage lonen in, zodat ze de laagst mogelijke biedingen kunnen uitbrengen. Dit alles wil zeggen: je moet uiterst voorzichtig zijn met wie je inhuurt

2. Strip het oude weg


Het is toegestaan ​​om twee lagen asfaltshingles op uw dak te hebben, dus als er nu maar één is, kunt u een nieuwe laag bovenop installeren. Dat bespaart u maar liefst $ 1.000 en behoorlijk wat rommel, maar het betekent dat de dakdekker het dek en de flitsen eronder niet kan inspecteren en repareren. Als u in een koud klimaat leeft, kan de aannemer door het oude dak weg te halen een ijs- en waterschild installeren, een rubberen membraan dat wordt gebruikt om lekkage bij de dakrand te voorkomen in het geval van ijsvorming

3. Ga naar de bovenste plank

Om ervoor te zorgen dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw dak – en u wat verkooppunten geeft wanneer u klaar bent om te verhuizen – kiest u voor producten van topkwaliteit. Dat betekent: 50 jaar gordelroos (gordelroos met de langste beschikbare garantie voegen slechts $ 300 tot $ 500 toe aan uw totale kosten) met een “architecturale” uitstraling (variërende kleur en dikte die een luxe karakter creëert voor slechts $ 250 tot $ 750 extra). U wilt ook kiezen voor koperflitsen, het meest duurzame metaal voor het afdichten van de voegen waar een dak een muur of een ander dak ontmoet, wat $ 1.000 of meer kan toevoegen in vergelijking met aluminium.

4. Besteed aandacht aan het papierwerk

Dak

Voor zo’n snelle klus – twee tot vijf dagen, afhankelijk van de grootte en stijl van het dak – brengt dakbedekking een enorme hoeveelheid aansprakelijkheid en geld met zich mee. Drie documenten zijn essentieel: 1) De meeste steden hebben een bouwvergunning nodig voor een dakproject; dit kan helpen ervoor te zorgen dat uw aannemer de bouwcode volgt. Bovendien is uw dakgarantie waarschijnlijk ongeldig als u de vergunning niet krijgt. 2) Een schriftelijk contract dat alle overeengekomen details, producten en kosten van het project specificeert. 3) Een aan u gerichte brief van de verzekeringsmaatschappij van de aannemer waarin wordt bevestigd dat het specifieke project onder het compensatie- en aansprakelijkheidsplan van de dakdekker valt.

5. Betaal niet totdat je de magneet ziet

Als je oude dakbedekking hebt verwijderd, kwamen er ongeveer 10.000 spijkers bij – en de meeste landden op je gras, mulch en oprit. Aannemers hebben een hulpmiddel dat het gemakkelijk maakt om deze op te pakken – een gigantische magneet op wielen die ze over de tuin passeren om de gevallen bevestigingsmiddelen te grijpen, zodat ze geen lekke banden of verwondingen veroorzaken. Maar werknemers herinneren zich er niet altijd aan om het naar de werklocatie te brengen. Dus als je nagels ziet rond (je weet het), wanneer je dakdekker langskomt voor de laatste betaling, vraag hem om de magneet te brengen en de eer te doen terwijl hij daar is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *