Onderhoudstips dakspanen

  • by
Dak met grind

Een asfaltdakspaan dak onderhouden

Een daksysteem is een grote investering voor huiseigenaren en kan een aanzienlijk deel van de bouwkosten vertegenwoordigen.
Het is de taak van een dakdekker om de huiseigenaar te helpen zijn of haar investering te beschermen door regelmatig grondig en zorgvuldig onderhoud op het dak uit te voeren. Dit kan helpen ervoor te zorgen dat het goed wordt beschermd.

Vier stappen naar regelmatig dakonderhoud

Een dakdekker kan een huiseigenaar helpen zijn of haar asfalt shinglesdak goed te onderhouden door twee keer per jaar vier basisstappen uit te voeren – plus na zware stormen (inclusief ijs-, hagel-, sneeuw- of regenstormen; of andere grote weersomstandigheden zoals tornado’s en orkanen).

Volg deze onderhoudslijst voor dakbedekking

Het is belangrijk om ook huiseigenaren eraan te herinneren om altijd contact op te nemen met een erkende dakdekker om zowel de inspectie als de reparatie van hun dak te helpen uitvoeren.

1. Huishouden

shingle

Een belangrijk onderdeel van dakonderhoud is het routinematig reinigen, opruimen en opruimen van het dak en de bijbehorende systemen.
Let niet alleen op gordelroos en flitsen, maar ook op andere belangrijke componenten, zoals afvoerpijpen, tuitjes, installaties (zoals dakramen, ventilatieopeningen, schoorstenen, zonnepanelen) en ventilatie.

Dit is wat we aanbevelen:

Huiseigenaren moeten vanaf de grond waar mogelijk regelmatig puin van het dak verwijderen, inclusief bladeren, takken en andere items die het oppervlak kunnen rommelig maken. Je dakdekker kan hiervoor een bladblazer gebruiken, waarbij hij ervoor zorgt dat hij de lucht over het dak blaast (zodat hij geen puin op en onder de gordelroos blaast).

Om de hoeveelheid puin die zich verzamelt te verminderen, snijdt u de vegetatie weg die mogelijk over het dak hangt. (Huur een aannemer in om moeilijk of moeilijk bereikbare gebieden weg te snijden.)

Gebruik een troffel om bladeren en organisch materiaal uit de goten te halen. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat water netjes door de regenpijpen kan lopen.

Huiseigenaren kunnen overwegen om eavestrough-beschermers te installeren, roosters met metalen gaas die opeenhoping van vuil voorkomen en het opruimen vergemakkelijken.

2. Dakinspectie

Nadat het dak is vrijgemaakt, moet de dakdekker het inspecteren op mogelijke problemen of rode vlaggen die op de weg voor problemen kunnen zorgen.

Hij moet deze inspectie twee keer per jaar uitvoeren (we raden lente en herfst aan). Dit geeft hem de mogelijkheid om iets verdachts op te merken, evenals kleine reparaties of kleine reparaties uit te voeren voordat ze grote problemen worden.

3. Reparatie

roof-house

Een opgeleide contractdakwerker moet onmiddellijk reparaties van asfaltdakspanen uitvoeren om de integriteit van de materialen en gerelateerde systemen van het dak te behouden. Kleine reparaties die op de juiste manier worden uitgevoerd, kunnen na verloop van tijd grotere problemen of grotere reparaties helpen voorkomen.

Vervang of repareer ontbrekende, gebroken of verbogen gordelroos: een dakdekker kan dakcement en / of spijkers gebruiken om gordelroos te repareren die zijn gescheurd of los. Hij kan ook gordelroos vervangen die zijn losgebroken of weggeblazen.

Vervang of installeer Valley Flashing

Een dakdekker kan ook overwegen de bestaande vallei te laten knipperen als deze is gecorrodeerd, gebarsten of niet langer op zijn plaats blijft – waardoor de waterdichtheidseigenschappen worden bedreigd.

Vervang Ander knipperend

Uw dakdekker kan dakcement en spijkers gebruiken om metaalflits rond schoorstenen, dakopeningen of andere installaties te vervangen als de flitsen los of verrot zijn. Als u de goot tegen baksteen installeert, wordt geadviseerd om koper of gegalvaniseerd staal te gebruiken, omdat kalk in baksteenmortel aluminium kan corroderen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *