Voordeel van metalen dakbedekking

  • by

Metaal verslaat conventionele dakbedekkingsmaterialen op verschillende manieren:
Verwacht leven. Als het goed is geïnstalleerd, moet een metalen dak net zo lang meegaan als het huis, water afsluiten, harde wind overleven en gemakkelijk sneeuw afwerpen. Metaal is bestand tegen vuur, meeldauw, insecten en rot.
Garanties variëren sterk, maar de meeste bedrijven ondersteunen hun producten 20 tot 50 jaar. Verfafwerkingen hebben doorgaans een 30-jarige beperkte garantie.

Gewicht. Vergeleken met het gewicht van tegels met 750 pond per vierkant (een oppervlakte gelijk aan 100 vierkante voet) of betontegel met 900 pond per vierkant, is metalen dakbedekking zeer licht van gewicht. De meeste variëteiten lopen van 50 tot 150 pond per vierkant.

Vanwege het lichte gewicht van het materiaal, kunt u besparen op engineering en het bouwen van de ondersteunende structuur. Als u een huis of een toevoeging bouwt, kunt u het aantal dakondersteuningsleden vaak verkleinen of verminderen.

Sommige soorten metalen dakbedekkingsmaterialen kunnen over een bestaand dak worden aangebracht zonder dat er afscheuring of extra structurele ondersteuning nodig is.

Metalen dakbedekking

Snelheid en gemak van dakinstallatie. De meeste metalen dakbedekkingsmaterialen zijn verkrijgbaar in secties met meerdere grind of in 12- tot 36-inch brede panelen.
Een ervaren aannemer kan deze snel installeren. Als uw dak is ontdaan en er een storm op komst is, kan het verkorten van het proces met een dag of twee een cruciaal voordeel bieden. Uiteraard is er ook een aanzienlijke arbeidsbesparing als u de dakinstallatie gemakkelijker en korter kunt maken.

Vuurbestendig. Omdat metalen dakmaterialen niet brandbaar zijn, hebben ze meestal een klasse A brandklasse (de meest brandwerende klasse). Houd er rekening mee dat een deel van de algemene classificatie van een dak afhankelijk is van materialen onder het oppervlak die ook in intense hitte kunnen ontbranden. De meeste metalen daken aangebracht over een brandbaar materiaal zoals houten gordelroos hebben om deze reden een lagere Klasse C-classificatie. Zie opmerkingen onder “Metalen dakbedekking nadelen” met betrekking tot problemen bij een woningbrand.

Warmtegeleiding. Metaal reflecteert stralingswarmte van de zon en minimaliseert de warmtewinst in de middag. Dit betekent dat u overdag energie bespaart die nodig is voor airconditioning. Hoewel het materiaal zelf weinig isolatie R-waarde heeft, kan metalen dakbedekking worden aangebracht over hardschuimisolatie met zeer hoge R-waarden. Bovendien maken veel systemen gebruik van dode lucht tussen het metaal en het dak om de energie-efficiëntie te verhogen.

Minimale dakhelling. De meeste metalen dakbedekkingsmaterialen kunnen op zacht hellende daken worden geïnstalleerd zonder te lekken. De minimale dakhelling is meestal 3-in-12 (het dak stijgt 3 inch voor elke horizontale voet).
Maximale regenval en sneeuw. Metalen dakbedekking is praktisch ongevoelig voor regen en sneeuw vanwege de manier waarop de panelen in elkaar grijpen en omdat de oppervlakken hard en glad zijn. Bovendien worden donkere tinten van metalen dakbedekking snel warm in de sneeuw, waardoor de sneeuw smelt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *